,
galaretka z czerwonej porzeczkiZADBAJ O SWOJĄ SKÓRĘ I CIAŁO.
Temat: Galaretka z czerwonej porzeczki Temat: Przetwory z ŻURAWINY - pilnie poszukiwane ...Przelać do salaterki. Powtórzyć to z pozostałymi żurawinami, dołączając wszystkie składniki. Dodać do salaterki i wymieszać. Tego sosu wychodzi dość dużo więc można o połowę zmniejszyć składniki ale można z powodzeniem przechowywać w lodówce jakiś czas. Podawać do wieprzowiny, hamburgerów czy mielonych kotletów itp. Coś bardziej ekskluzywnego Sos Cumberland 4 łyżki galaretki z żurawin (można zastąpić galaretką z czerwonej porzeczki ale klasyczny sos robi się na żurawinie) 2 łyżki czerwonego, wytrawnego wina 2-3 łyżki oliwy z oliwek (ciekawy smak uzyskuje sie używając oleju sojowego) 1 łyżka ostrej musztardy sok z cytryny, sól, cukier, nieco skórki otartej z pomarańczy Wszystkie składniki wrzucić do miksera włączyć i... sos gotowy Jednak orginalny przepis należy ucierać tak jak majonez domowej roboty. ten sos... Źródło: forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1939 |
Odnośniki
|